Izjava o zaštiti podataka

NAŠE TEMELJNO NAČELO JE PRIVATNOST KLIJENATA I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

 

Privatnost korisnika i zaštita podataka su ljudska prava. Imamo dužnost brinuti za ljude čije smo podatke prikupili. Podaci su odgovornost i moraju se prikupljati i obrađivati samo kada je apsolutno neophodno. Našoj izjavi o zaštiti osobnih podataka možete pristupiti i ispisati je u svakom trenutku putem poveznice Zaštita podataka koja se nalazi na dnu svake naše internetske stranice.

Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka O.M.S d.o.o primjenjuje se od 25. svibnja 2018. Korištenjem naših usluga povjeravate nam svoje podatke. Ova Izjava opisuje koje podatke prikupljamo, na koji ih način obrađujemo te u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i Vaša prava povezana s vašim podacima. 

Za obradu podataka odgovoran je:

O.M.S.d.o.o.

A. Šenoe 23, 10290 Zaprešić

Tel.+ 385 1 3310 475

Adresa e- pošte za kontakt: info@oms-hr.com

Napomena: „Zaštita osobnih podataka“

1. Općenito

Sigurnost i zaštita Vaših osobnih podataka tijekom korištenja naše web stranice i suradnje sa tvrtkom O.M.S d.o.o. je nešto o čemu jako brinemo. Zalažemo se za poštivanje svih važećih zakona o zaštiti podataka i privatnosti. 

O.M.S.d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke koji su nužni za ispunjenje naših obveza te Vas informira o načinu korištenja prikupljenih podataka, te da redovito daje mogućnost izbora o upotrebi podataka, uključujući mogućnost odluke želite li ili ne da se Vaše ime ukloni s lista koje se koriste za komunikaciju i marketinške aktivnosti. Svi se podaci strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. 

2. Koje Vaše podatke prikupljamo?

Iako možete koristiti našu web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem našeg kontakt obrasca ili izravno putem naše e-mail adrese, odnosno telefonom, O.M.S d.o.o. prikuplja informacije o Vama. Informacije koje ispunite li pošaljete izravnom porukom e-pošte biti će obrađene i pohranjene kako bismo Vas mogli kontaktirati i odgovoriti na Vaš zahtjev. Ako ste mlađi od 16 godina morate priložiti suglasnost roditelja ili skrbnika prije davanja osobnih podataka. Ovisno o vrsti ugovora ili zahtjeva radi se o sljedećim podacima: 

 

a) Vaši temeljni osobni podaci: ime i prezime, podaci za kontakt (adresa, adresa e-pošte, broj telefona), informacije o tvrtki koje ste nam osobno dali ili su javno objavljeni ( sudski registar)

b) ostali osobni podaci, koje nam vi ili treće osobe stavljate na raspolaganje prilikom sklapanja ugovora ili tijekom trajanja ugovornog odnosa 

 

Sve temeljne osobne podatke o Vama,  koje niste sa nama osobno podijelili, a koje prikupljamo samostalno bez vašeg pristanka,  javno su dostupni te ih preuzimamo sa službene web stranice Ministarstva Pravosuđa Republike Hrvatske - Sudski Registar https://sudreg.pravosudje.hr  i sa službene web stranice FINA-e http://rgfi.fina.hr/JavnaObjava-web. U slučaju promjene zakona o objavi podataka na navedenim web stranicama, Vaše podatke prestat ćemo prikupljati i istovremeno ćemo ih ukloniti. Slanjem upita putem web stranice /telefonski/e-poštom ili poštom suglasni ste da o Vama prikupljamo javno dostupne podatke.

 

Slanjem upita putem web stranice, telefonski ili putem e-pošte izričito izjavljujete da ste tvrtki O.M.S d.o.o. dobrovoljno stavili na raspolaganje svoje podatke koje dobrovoljno iznesete (ime i/ili broj telefona i/ili adresu e-pošte) te sve javno dostupne podatke sa službenih web stranica u vlasništvu Republike Hrvatske te dozvoljavate da ih navedena tvrtka pošteno i zakonito koristi.

Naša pravila zaštite privatnosti osmišljena su kako bi Vas obavijestili o informacijama i osobnim podacima koje prikupljamo o Vama, u koju svrhu ih koristimo, i o Vašim mogućnostima u pogledu prikupljanja i korištenja. Ta pravila odnose se na potencijalne kupce, klijente i posjetitelje web stranice oms-hr.com

 

Korištenjem naše web stranice i/ili slanjem osobnih podataka e-poštom i/ili davanjem osobnih podataka telefonskim putem, suglasni ste da se Vaši osobni podaci obrađuju i koriste kao što je opisano u ovim pravilima, a Vaši podaci bit će pohranjeni, obrađivani i korišteni u skladu s ovim pravilima i propisima kojima se uređuje pitanje zaštite osobnih podataka. Ako se ne slažete s ovim pravilima, nemojte koristiti naše web stranice, nemojte nigdje na njima upisivati svoje osobne podatke niti stupati s nama u kontakt na bilo koji način.

Obrađujemo i koristimo Vaše podatke kako bismo Vam omogućili korištenje internetskih stranica tvrtke O.M.S kao i pružanje informacija o našim proizvodima i uslugama te druge svrhe na koje ste unaprijed pristali. Naši zaposlenici koji će obrađivati Vaše upite obavezali su se na diskreciju.

Nećemo prosljeđivati Vaše osobne podatke trećim stranama bez Vašeg pristanka, osim u svrhu realizacije naših usluga za koje ste nas angažirali, što možete opozvati u svako doba. 

3. Koja je pravna osnova i svrha za prikupljanje Vaših podataka ?

Poduzimanje najprikladnijih aktivnosti na Vaš zahtjev prije ulaska u bilo koji poslovni odnos. Osobne podatke koristimo isključivo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva, sklapanja i izvršenja ugovora te isključivo za vlastiti marketing i ostvarenje drugih legitimnih interesa za poboljšanje našeg poslovanja, kao i radi poštivanja naših pravnih obveza. Podatke upotrebljavamo samo za utvrđene, jasne, legitimne i očekivane svrhe te ih ne prosljeđujemo i ne koristimo u nepredviđene ili neočekivane svrhe.

 

Obrada se izvodi u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i hrvatskim zakonima i propisima.

 

Za identifikaciju potrebni su nam Vaše ime, prezime i naziv tvrtke.  Za sklapanje ugovora i izdavanja ponude i R1 računa potrebni su dodatno adresa, OIB, e-mail adresa i telefon. Kod kupnji potrebni su i adresa dostave za isporuku narudžbe. Kod ugovaranja pogodnosti kupnje na odgodu, obrađuju se i bonitetna izvješća kupca, kako bismo mogli utvrditi ispunjava li kupac uvjete za ostvarivanje pogodnosti. Osim osobnih podataka prikupljamo i vrstu robe i usluge te namjenu robe radi brže obrade Vaših narudžbi i ispunjenje jamstvenih i izvan jamstvenih obaveza prema Vama . Ako ne ispunite svoje ugovorne obveze, kako bismo se zaštitili kao vjerovnik možemo proslijediti odgovarajuće osobne podatke i koristiti se uslugama fizičkih i pravnih osoba za naplatu potraživanja (npr. odvjetnički uredi, agencije za naplatu potraživanja i slično). Prije nego što poduzmemo takvu mjeru, o tome ćemo vas posebno obavijestiti putem podataka za kontakt koje ste nam dali.

 

Pojedini podaci prikupljaju se kao nužni te bez njih nije moguće sklapanje i ispunjenje ugovora i izvršenje Vaših zahtjeva. 

4. Kako prikupljamo Vaše podatke ?

a) baza podataka kupaca i korisnička podrška 

Kako bismo našim kupcima i korisnicima pružili efikasniju podršku, koristimo software u oblaku za upravljanje bazom podataka kupaca te korisničkim upitima  tvrtke  Basecamp - Highrise CRM iz SAD-a, koja je sukladno ugovoru s O.M.S d.o.o. izvršitelj obrade te postupa isključivo po našem nalogu i poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka sukladno sklopljenim standardnim ugovornim klauzulama odobrenim na razini EU. Kopija sklopljenih standardnih ugovornih klauzula, kao i dodatne informacije o prijenosu osobnih podataka izvan EU dostupne su na zahtjev, molimo kontaktirajte nas kako je navedeno u ovoj izjavi. U Highrise CRM sustavima spremljeni su Vaši kontakt podaci  i sadržaji Vaših poruka. Davatelj usluge je: Basecamp, 30 N Racine Suite 200, Chicago, IL 60607 USA.

 

Ostale informacije o zaštiti podataka navedenog servisa možete pronaći ovdje https://help.highrisehq.com/sales/gdpr/

 

Više informacija o "Privacy Shield" programu možete pronaći na stranicama Agencije za zaštitu osobnih podataka: http://azop.hr/aktualno/detaljnije/vodic-za-gradane-eu-sad-stit-privatnosti

 

Koristimo i softver u oblaku za upravljanje bazom podataka kupaca te korisničkim upitima tvrtke "Pipedrive" iz Estonije, EU, koja je sukladno ugovoru s O.M.S d.o.o. izvršitelj obrade te postupa isključivo po našem nalogu i poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka. Davatelj usluge je: Pipedrive OÜ, Paldiski mnt 80, Tallinn 10617, Estonia, Kompanii 2, Tartu 51004, Estonia, Reg.no 11958539, VAT no EE101382096.   

Više informacija o zaštiti podataka servisa "Pipedrive" možete pronaći ovdje https://www.pipedrive.com/en/privacy

 

b) Kolačići (cookies) i web analitika 

Kao i kod svih web stranica, kada se pristupa web stranicama tvrtke O.M.S d.o.o.  naš web poslužitelj privremeno pohranjuje naziv domene ili IP adresu računala koje pristupa, kao i datum pristupa, upite o datotekama od strane posjetitelja web stranice (ime datoteke i odgovarajući cjeloviti podatci o internet adresi), http ili https povratni kod, vrstu preglednika i veličinu datoteka prenesenih tijekom posjeta u bajtovima. Te informacije su potrebne za prijenos datoteka koje ste zatražili od web stranice O.M.S na Vaše računalo, te za potrebe sigurnosti sustava. Kolačići (cookies) također će se koristiti za prikupljanje anonimnih podataka o prometu korisnika naših web stranica i dizajniranja web stranice prema interesima i potražnji korisnika. 

 

Prije postavljanja naših kolačića na Vaš preglednik na početnoj stranici naše internetske stranice informirat ćemo vas o njihovoj primjeni prikazom teksta: This website uses cookies. oms-hr.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića (cookie) mogu se kontrolirati u vašem web pregledniku. Ukoliko se slažete pritisnite na OK.  Više detalja možete vidjeti na poveznici ovdje: More details here: Privacy Policy.

 

Ukoliko ne želite iskoristiti prednosti ovih kolačića, u nastavku ove Izjave ili u kartici "Pomoć" vašeg preglednika pročitajte kako blokirati, omogućiti nove ili izbrisati postojeće kolačiće. Ondje ćete naći i upute kako blokirati sve kolačiće ili urediti postavke za primanje obavijesti o novim kolačićima. 

 

Google Analytics

Naša web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google, Inc. ("Google"). Google Analytics upotrebljava kolačiće (cookies), koji su tekstualne datoteke spremljene na vašem računalu kako bi web-lokacija analizirala način na koji upotrebljavate web mjesto. Informacije koje generira kolačić o Vašoj upotrebi web stranice bit će prenesene na Google i spremljene na poslužiteljima u Sjedinjenim Državama. Na ovoj web stranici aktivirana je IP-anonimizacija koja skraćuje Vašu IP adresu na području država članica Europske unije ili drugih potpisnika Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u izuzetnim situacijama puna će IP adresa biti prenesena na Googleove poslužitelje u Sjedinjenim Američkim Državama i tamo će se skratiti. Google će te informacije u ime operatora ove web stranice koristiti u svrhu analize Vašeg korištenja web stranice, sastavljanja izvješća o aktivnostima na web stranici za web operatera i za pružanje drugih usluga koje se odnose na aktivnosti na web stranici i korištenje interneta. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Možete odbiti upotrebu kolačića odabirom odgovarajućih postavki u svom pregledniku, no napominjemo da, ako to učinite, možda nećete moći koristiti punu funkcionalnost ove web stranice. Korištenjem ove web stranice, pristajete na obradu podataka o Vama od strane Googlea na gore navedene načine i namjene. Google možete spriječiti u prikupljanju i obradi podataka putem kolačića (uključujući i vašu IP adresu) preuzimanjem ovog dodataka preglednika i instaliranjem:   http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

 

Prikupljanje podataka putem Google Analytics možete spriječiti klikom na poveznicu  Deaktiviraj Google Analytics

Nakon toga se na vašu web stranicu primjenjuje "kolačić za isključivanje" koji će spriječiti buduće prikupljanje Vaših podataka prilikom posjete ovoj web stranici.

 

Dodatne informacije o uvjetima korištenja i privatnosti podataka mogu se pronaći na Uvjetima pružanja usluge Google Analytics ili na Google Analytics pregledu privatnosti . Imajte na umu da na ovoj web stranici Google Analytics nadopunjuje "gat._anonymizeIp ();" kako bi se osiguralo anonimno prikupljanje IP adresa (IP masking).

 

Sukladno ugovoru s nama, Google ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i djeluje kao izvršitelj obrade isključivo po našem nalogu. Sukladno svom članstvu u tzv. Štitu privatnosti ("Privacy Shield"), programu suradnje između Europske unije (EU) i Sjedinjenih Američkih Država (SAD-a), Google poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka. Davatelj usluge je: Google LLC, 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, California 94043, USA

 

Više informacija o "Privacy Shield" programu možete pronaći na stranicama Agencije za zaštitu podataka: http://azop.hr/aktualno/detaljnije/vodic-za-gradane-eu-sad-stit-privatnosti

 

reCAPTCHA

Možemo koristiti reCAPTCHA uslugu tvrtke Google Inc. (Google) kako bismo zaštitili svoje prijave putem obrazaca za kontaktiranje na ovoj web stranici. Ovaj dodatak utvrđuje jeste li osoba tj. čovjek, kako bi se spriječilo da neke web-funkcije (osobito komentare) zloupotrijebe spam roboti. Ova usluga uključuje slanje IP adrese i moguće druge podatke koje Google traži za Google reCAPTCHA uslugu. U tu će svrhu ovaj dodatak Googleu priopćiti vašu prijavu i obrađivati je. 

 

Na ovoj web stranici aktivirana je IP-anonimizacija koja skraćuje Vašu IP adresu na području država članica Europske unije ili drugih potpisnika Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u izuzetnim situacijama puna će IP adresa biti prenesena na Googleove poslužitelje u Sjedinjenim Američkim Državama i tamo će se skratiti.  U ime operatora ove stranice, Google će koristiti ove informacije kako bi procijenio Vašu upotrebu ove usluge. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje.

 

Ova prikupljanje podataka podliježe propisima o zaštiti podataka tvrtke Google (Google Inc.). Za više informacija o Googleovim pravilima o privatnosti posjetite: https://www.google.com/intl/hr/policies/privacy/

Koristeći reCAPTCHA uslugu, pristajete na obradu podataka o vama od strane Googlea na način i za gore navedene svrhe.

 

Google karte 

Kako bismo našim korisnicima pružili bolji korisnički doživljaj i više informacija, na internet stranici  koristimo ugrađeni element Google karte. Na tim stranicama Google koristi kolačiće, više informacija možete pronaći na Google stranicama Google pravila privatnosti i Google tehnologije.

 

c) izravni marketing

Izravni marketing je oblik informiranja i oglašavanja kojim se obraćamo direktno našem kupcu raznim kanalima, npr. poštom ili e-poštom, kao i potencijalnom kupcu koji je prethodno iskazao interes za naše proizvode ili usluge. Ne koristimo se automatskim sustavima za analizu Vaših interesa i povijesti kupnji u svrhe ciljanog oglašavanja ili bilo koje druge svrhe.  Koristimo se isključivo kontakt podacima koje smo prikupili od naših kupaca u sklopu ranije suradnje ili koje ste nam sami dali kako biste dobivali naše promotivne materijale.

Ovisno o tome o kojem kanalu izravnog marketinga se radi, obradu Vaših podataka temeljimo ili na Vašoj privoli ili na našem legitimnom poslovnom interesu, sve kako je objašnjeno dalje u tekstu. 

 

Naši bilteni sadrže poveznice i grafiku koje nam pomažu saznati jeste li  čitali naš bilten i koje Vas teme / poveznice najviše zanimaju. To nam omogućuje da poboljšamo našu uslugu i povećamo kontrolu kvalitete. Možete ukloniti svoj pristanak na ovu korisničku analizu putem "otkazivanja pretplate" na publikacije. U svakom našem biltenu možete pronaći poveznicu "odjavite se - engleski "Unsubscribe".

 

U sklopu izravnog marketinga, informacije Vam šaljemo u sljedeće svrhe i sljedećim kanalima:

 

Publikacije za izravni marketing:

 

1) OMS info - bilten (newsletter)

Na temelju Vaše pojedinačne nedavne kupnje, možemo Vam e-poštom poslati upit o zadovoljstvu kupljenim proizvodima i pruženim uslugama, kao i ponuditi povezane proizvode, ako smatramo da bi Vam bili zanimljivi. Slanje upita i ponuda temelji se na našem legitimnom interesu održavanja kvalitetnih odnosa s Vama kao kupcem ili potencijalnim kupcem i promoviranja naše ponude povezanih proizvoda.  U svakom našem biltenu možete pronaći poveznicu "odjavite se - engleski "Unsubscribe".

 

2) OMS redovan bilten (newsletter)

Za redovan bilten (newsletter) koji pruža informacije o budućim akcijama i novim proizvodima možete se prijaviti na našim stranicama. U bilo kojem trenutku možete povući privolu za obradu Vaših osobnih podataka u ovu svrhu, odnosno, otkazati pretplatu na bilten (newsletter). U svakom našem biltenu možete pronaći poveznicu "odjavite se - engleski "Unsubscribe".

 

3) OMS važne informacije

Osim u svrhe izravnog marketinga, svim našim kupcima po potrebi šaljemo obavijesti e-poštom u obliku biltena (newsletter) s važnim promjenama u našem poslovanju (npr. izmjenama u jamstvima ili uvjetima poslovanja, izmjenama na alatima i rezervnim dijelovima). Slanje važnih informacija pomaže ispunjavanju naših zakonskih i/ili ugovornih obveza prema našim kupcima i korisnicima te se obrada njihovih osobnih podataka (ime, prezime, adresa e-pošte kupaca i korisnika) temelji na našem legitimnom interesu da ih na odgovarajući način obavijestimo o važnim promjenama u našem poslovanju koje ih se mogu ticati.

 

U svakom trenutku možete uložiti prigovor na obradu Vaših podataka za pojedini ili sve kanale našeg izravnog marketinga.  Prigovor se može istaknuti na način opisan niže u „Vaše pravo na prigovor“ i „Kontakti za ostvarivanje Vaših prava“ ili prema uputama koje ćete dobiti uz marketinške materijale.

 

Dodatno, prigovor na dobivanje određene vrste biltena (newsletter) (OMS redovan bilten, OMS info bilten, OMS važne informacije) možete u svakom trenutku uputiti klikom na poveznicu za odjavu pretplate na bilo koji bilten te vrste kojeg ste dobili od nas, kako bismo Vam omogućili izabrati koju vrstu informacija (npr. samo OMS važne informacije i/ili OMS redovan bilten) želite i dalje dobivati.

 

Za isporuke biltena, kao i za upravljanje listama primatelja i evidenciju prigovora (tj. odjava), O.M.S d.o.o koristi : Highrise CRM platformu i usluge tvrtke „Basecamp" iz SAD-a koje je sukladno ugovoru s O.M.S  izvršitelj obrade te postupa isključivo po našem nalogu i poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka sukladno svom članstvu u "Privacy Shield" programu suradnje između EU i SAD-a. Davatelj usluge je: Basecamp, 30 N Racine Suite 200, Chicago, IL 60607 USA.

 

Ostale informacije o zaštiti podataka servisa možete pronaći ovdje https://help.highrisehq.com/sales/gdpr/

 

Možemo koristiti i Mailchimp platformu i usluge tvrtke "The Rocket Science Group, LLC" iz SAD-a, koje je sukladno ugovoru s O.M.S izvršitelj obrade te postupa isključivo po našem nalogu i poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka sukladno svom članstvu u "Privacy Shield" programu suradnje između EU i SAD-a. Davatelj usluge je: The Rocket Science Group LLC, 512 Means Street, Suite 404, Atlanta, GA 30318 („Rocket”)., USA.

 

Ostale informacije o zaštiti podataka servisa MailChimp pronaći ćete pod: http://mailchimp.com/legal/privacy/

 

Više informacija o "Privacy Shield" programu možete pronaći na stranicama Agencije za zaštitu osobnih podataka: http://azop.hr/aktualno/detaljnije/vodic-za-gradane-eu-sad-stit-privatnosti

Slanjem zahtjeva imate pravo besplatno dobiti informacije o vašim osobnim podacima koji su pohranjeni. Sukladno Zakonu o zaštiti podataka imate pravo protiviti se obradi vaših osobnih podataka u reklamne svrhe. Također, prema zakonskim odredbama imate pravo na dopunu, izmjenu ili brisanje osobnih podataka. Molimo vas da se u takvim slučajevima javite pismeno na adresu sjedišta tvrtke ili e-mailom na info@oms-hr.com, napomena "Zaštita podataka".

 

d) obrazac za kontakt

Ako se putem obrasca za kontakt na internetskim stranicama tvrtke O.M.S d.o.o. obraćate tvrtki O.M.S. memorira se Vaša e-mail adresa te ostali podaci koje ste dobrovoljno ostavili i područje na koje se Vaš upit odnosi kako bi Vaša poruka, koja je unesena u kućicu „Napomena“ mogla odmah biti proslijeđena pravoj osobi za kontakt. 

 

Danu suglasnost možete opozvati u svakom trenutku s budućim učinkom slanjem elektroničke poruke na adresu info@oms-hr.com, napomena "Zaštita podataka" 

5. Prijenos podataka trećim stranama

Ukoliko ste s nama podijelili osobne podatke, nećemo ih prosljeđivati trećim stranama bez Vašeg pristanka. Vaši osobni podaci prenosit će se trećim stranama samo koliko je potrebno za pružanje naše usluge ili ste nam za to dali suglasnost. Nećemo prodavati, licencirati ili iznajmljivati Vaše osobne podatke trećim stranama. Možemo otkriti Vaše podatke kad u dobroj vjeri smatramo da je otkrivanje potrebno u skladu sa zakonima ili prema sudskom nalogu, ili radi zaštite prava, vlasništva ili sigurnosti drugih osoba, uključujući i našu vlastitu imovinu ili prava.

 

U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno o vrsti obrade, Vaše podatke dostavljamo sljedećim partnerima:

  • Dostavne službe, špediteri, poštanske službe
  • Pružatelji IT usluga u okviru podrške i održavanja softwarea
  • Pružatelji softwareskih usluga u oblaku (uključivo pružatelja iz SAD)
  • Pružatelji usluga naplate 
  • Dobavljači 

U nekim slučajevima primatelji osobnih podataka nalaze se izvan EU. Kako je pojedinačno pojašnjeno u odjeljku „Kako prikupljamo Vaše podatke“, u svim slučajevima prijenosa osobnih podataka u takve zemlje osigurana je adekvatna razina zaštite osobnih podataka sukladno propisima (npr. sklapanjem standardnih ugovornih klauzula između O.M.S i primatelja, članstvom primatelja u "Privacy Shield" programu u slučaju primatelja iz SAD-a, itd.). Također, u bilo kojem trenutku možete zatražiti dodatne informacije o prijenosu osobnih podataka izvan EU i zaštitnim mjerama koje se primjenjuju koristeći kontakt mogućnosti navedene u uvodu ove izjave.

6. Koliko će dugo biti pohranjeni Vaši osobni podaci

Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u svrhu uspostavljanja zajedničke poslovne suradnje, onoliko dugo koliko je to potrebno za pružanje usluge koju ste zatražili ili za koju ste dali svoje dopuštenje, sukladno zakonskim odredbama kao što su trgovinski ili porezni propisi.

7. Informacijska sigurnost

Osigurali smo sigurnosne mjere u svrhu zaštite osobnih podataka koje podijelite s nama. No imajte na umu da se neovlašteni pristup trećih strana, nažalost, ne može u potpunosti isključiti ako se podaci prenose putem interneta. Podaci na internetu nikad nisu 100% u potpunosti sigurni.  Ograđujemo se od odgovornosti prema Vama u slučaju takve zlouporabe ili objavljivanja. Ukoliko smatrate kako podaci koje s nama dijelite nikako ne bi trebali izaći u javnost, nemojte ih dijeliti s nama putem interneta.

8. Zaštita podataka i internetske stranice trećih osoba te društveni mediji

Naša internetska stranica može sadržavati hiperveze do i od internetskih stranica trećih osoba. Ako kliknete na hipervezu neke od tih internetskih stranica, obratite pozornost na to da ne možemo preuzeti odgovornost niti jamčiti za vanjske sadržaje ili uvjete zaštite podataka. Molimo vas da provjerite važeće uvjete zaštite podataka prije nego što na tim internetskim stranicama ostavite svoje osobne podatke.

Naša internetska stranica može sadržavati poveznice na  sljedeće društvene mreže:  Youtube,  Google Plus. U slučaju uporabe ovih internetskih stranica i društvenih mreža obratite pozornost na njihove odredbe o zaštiti podataka.

9. O našem poslužitelju internetske stranice

Ova web stranica smještena je kod globalno poznatog davatelja usluga u EU.

10. Vaša prava na pristup i ispravljanje podataka

Imate pravo na informacije u vezi sa svim svojim pohranjenim osobnim podacima te na njihov pregled te, ukoliko je to potrebno, njihovu izmjenu, ispravljanje, brisanje, pravo na ograničenje obrade te pravo na prenosivost podataka trećoj strani. U tu svrhu dovoljno je poslati e-mail poruku na adresu navedenu za zaštitu podataka (kontakt podaci navedeni u ovoj Izjavi). Vaši će osobni podaci biti izbrisani ukoliko nismo zakonski obvezni čuvati te podatke.

11. Vaše pravo na prigovor

Ako se obrada Vaših osobnih podataka zasniva na ostvarenju naših legitimnih interesa, imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na takvu obradu osobnih podataka u mjeri u kojoj se obrada odnosi na Vaše podatke. Ako uložite takav prigovor

  • vezano za izravni marketing – nećemo dalje obrađivati Vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga;
  • vezano za druge slučajeve legitimnog interesa – nećemo dalje obrađivati Vaše osobne podatke u svrhu na koju se prigovor odnosi, osim u slučaju da dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze Vaše interese, prava i slobode ili ako je to potrebno radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane naših pravnih zahtjeva.

12. Kontakti za ostvarivanje Vaših prava

Za sva pitanja i zahtjeve u svezi s Vašim osobnim podacima, molimo kontaktirajte nas na info@oms-hr.com ili na telefon 01 3310 475, odnosno poštom na adresu O.M.S d.o.o. Augusta Šenoe 23, 10290 Zaprešić, napomena "Zaštita osobnih podataka".

 

Svoja prava možete ostvarivati i putem pritužbe nadzornom tijelu u svezi s obradom Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj, to je Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, 10 000 Zagreb, na čijim stranicama možete pronaći dodatne informacije o načinu kontaktiranja (http://azop.hr/zastita-podataka-hrvatska/detaljnije/kontaktirajte-nas). U slučaju promjene važećih propisa drugom tijelu koje će preuzeti njenu nadležnost, a od 25. svibnja 2018. godine i nadzornom tijelu unutar EU-a.

13. Povreda osobnih podataka

O svakoj nezakonitoj povredi podataka izvijestiti ćemo AZOP kao nadležno tijelo za zaštitu podataka u roku od 72 sata od povrede, ako utvrdimo da su osobni podaci pretrpjeli povredu.

14. Potvrda identiteta

U slučaju dvojbe možemo zatražiti dodatne informacije radi provjere vašeg identiteta.  To služi zaštiti Vaših prava i privatne sfere.  

15. Zlouporaba prava

Ukoliko biste se nekim od navedenih prava koristili prečesto i s očitom namjerom zlouporabe, možemo  naplatiti administrativnu pristojbu ili odbiti obraditi vaš zahtjev.

16. Promjene

Zadržavamo pravo na promjenu ovih informacija o zaštiti podataka u svako doba. Odgovarajuće promjene bit će objavljene ovdje, tako da možete saznati sve o njima u bilo kojem trenutku.

Ova internetska stranica, kao i naši poslovni i informacijski sustavi, dizajnirana je sa svrhom usklađenja sa sljedećim nacionalnim i EU pravnim okvirom u pogledu zaštite podataka i privatnosti korisnika:

 

• Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) (Uredba (EU) 2016/679),

• Direktiva o privatnosti u elektroničkim komunikacijama (Direktiva 2002/58/EC),

• Zakon o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12),

 

te će se kontinuirano ažurirati u skladu s relevantnim pravnim i regulatornim okvirom zaštite podataka i privatnosti na nacionalnoj i EU razini.

 

Redovito unaprjeđujemo naša Pravila o privatnosti kako unaprijedili i Vašu zaštitu.

 

Ova Izjava od zaštiti podataka ažurirana je 19.5.2018.


BEA. BRZINA. SNAGA. POUZDANOST

BeA alati i spojnice za profesionalno pričvršćivanje proizvodi su njemačke tvrtke osnovane 1910 godine, a na hrvatskom tržištu prisutni su više od 50 godina. BeA je svjetski lider u proizvodnji pneumatskih klamerica, čavlerica i spojnica za ručno pričvršćivanje u proizvodnji namještaja i madraca te za automatizirana pričvršćivanja klamama i čavlima u građevinskoj, ambalažnoj, auto industriji i industriji montažnih kuća. Više od 20000 zadovoljnih kupaca te godišnji promet grupe veći od 100 milijuna eura jasni su pokazatelji superiorne kvalitete ovih proizvoda. 

 

BRZI LINKOVI

Kontaktirajte nas

O.M.S d.o.o

A. Šenoe 23, HR-10290 Zaprešić

Hrvatska / Croatia / EU

T:+385 1 3310 475

F:+385 1 3354 857

 

 

Pošalji poruku