> Spojnice > Šaržirani čavli


Šaržirani čavli

Šaržirani čavli

Ovdje ćete naći široki asortiman šaržiranih čavala za izradu ambalaže i paleta, krovogradnju, montažnih kuća, drvenih fasada, ograda i terasa, vrtnih kućica, interijere i sl. Općenito, čavle razlikujemo i dijelimo na razne vrste s obzirom na izvedbu i namjenu.

 

BeA čavli dostupni su u različitim šaržiranjima, u različitim materijalima za zaštitu od korozije, sa različitim glavama kao okrugla, D-glava,  ravna, upuštena, sa križnim utorom da se može izvaditi kao vijak, te sa različitim navojima kao glatki, spiralni (vijak navoj) i ring.

 

Ring čavli zbog svojih prstena koji se urezuju u drvo omogučuju skoro tri puta jači spoj u odnosu na glatke čavle, dva puta u odnosu na uvijene, a 50 % jači spoj u odnosu na čavle sa vijčanim navojem. U odnosu na čavle sa drugim navojima potrebno je ring čavle koristiti sa manjim promjerima. Za određivanje dužine čavala za drvo obićno je preporuka da 1/3 dužine čavala ide kroz,  a 2/3 dužine čavala u pozadinu drveta koje se spaja.  

BeA čavli su dostupnim i sa građevinskim certifikatom DIN 1052, te sa certifikatom EPAL za upotrebu u paletema. Detaljnije o certifikatima ovdje